Energievraagkaart – geoportaal in ontwikkeling

Welke energie verbruikt men op welke plaats ? Om op deze vraag een gedetailleerd zicht te krijgen, heeft de provincie Oost-Vlaanderen een geoportaal ontwikkeld – nu in test versie – met behulp van open data van Fluvius. Op dit portaal kan je de lineaire dichtheid van vraag naar aardgas en vraag naar elektriciteit visualiseren. De lineaire dichtheid staat voor het verbruik per lopende meter straatlengte.

Deze kaarten kunnen gebruikt worden bij de opmaak van klimaatplannen, het inplannen van warmtenetten, de afbouw van aardgasnetten, enz.

In ontwikkeling

Het geoportaal is in ontwikkeling want nog niet alles is op vlak van  ICT al optimaal ontsloten en/of uitgewerkt. Ook inhoudelijk staan een aantal zaken nog niet juist of kunnen ze beter gevisualiseerd worden. Net daarom willen we al de kans geven om de toepassing te testen en opmerkingen over te maken.

Heb je interesse om je opmerkingen door te geven, neem dan contact op met de cel Energie.

info@energielandschap.be
09/267 75 65